We zijn er! - Reisverslag uit Kasane, Botswana van Daktari Avonturiers - WaarBenJij.nu We zijn er! - Reisverslag uit Kasane, Botswana van Daktari Avonturiers - WaarBenJij.nu

We zijn er!

Door: Agaath en Monique

Blijf op de hoogte en volg Daktari

28 Oktober 2011 | Botswana, Kasane

We zijn er!!!

Na gisteren om 13.00 uur met de trein vanuit Vriezenveen vertrokken te zijn, zijn we vanmiddag om 15.00 uur na een lange reis aangekomen op het fantastich Chobe SafariLodge.
We werden gelijk verrast door de apen die gewoon rond je huisje lopen. Even later de wilde zwijnen om het zwembad en zelfs op een afstand herten en olifanten.

We zijn na gisteren 3 vliegtuigen verder. Vertrokken van Schiphol, na 3 uur geland op Istanboel. Wat een gewaden daar!!
Vandaar uit in een giga vliegtuig naar Johannesburg. Deze reis duurde 9 uur. Wel erg verwend met verschillende maaltijden, drank (wijn en bier!) en heel veel nieuwe films!!
We kregen zelfs een tasje met sokken, tandenborstel, oordopjes en oogkapjes. Ow, de dekentjes en kussens niet te vergeten!

Aangekomen in Johannesburg stond het personeel al klaar om onze koffers naar de volgende gate te brengen. Wat aardig!! Maar aangekomen verwachtten ze natuurlijk een vette fooi. Nog niet aan gedacht. Toen.............. vanuit Johannesburg, in een scary vliegtuigje met propellers naar Kasane. Pfff.... was minder comfortabel en waren nog net geen afscheidsbrieven aan t schrijven. Goed, beetje overdrijven mag toch?
Maar dus best heel spannend. Vooral de landing. Je ziet geen landingsbaan, alleen maar boompjes die dichterbij komen!

Uitgestapt kwam de hitte ons tegemoed, een erg groot verschil met Johannesburg. Op Kasane Airport lekker primitief onze eigen reispapieren invullen.
Buiten stonden verschillende taxi's klaar die de reizigers naar de verschillende lodges brachten.
Onderweg al het nodige wild gezien: Impala's, een of ander groot hert, bavianen. De omgeving rond het vliegveld was erg dor, kaal en droog, maar hoe verder we richting de lodge reden werd het alsmaar groener.
Hier is het net een paradijs. De lodge ligt aan de rivier de Chobe. Gigantisch uitzicht over water, groen en wild.
We werden verwelkomd met een lekker cocktail en de bagagemeneer bracht weer netjes onze bagage naar ons huisje.
Gelijk een heerlijke duik in het zwembad genomen, tussen de apen en wilde zwijnen heerlijk onze cocktails en biertjes genuttigd.
Opeens werden we verrast door een heerlijk verkoelende onweersbui. Ging even lekker tekeer!! Mensen hier waren er ontzettend blij mee. Was al lang geen regen meer geweest.
In de verte zagen we een kudde olifanten, denk dat het er wel honderden waren. Gigantisch!!

Na lekker gedouched te hebben in onze buitendouche, gaan we lekker een hapje eten en dan vroeg naar bed!
Morgenochtend om 5.45 uur moeten we klaarstaan voor de game drive. Onder leiding van een gids in een open jeep de safari op.
's middags staat de boot ons op te wachten voor een boottrip over de Chobe.

Genieten dus!!

Laters!

• 28 Oktober 2011 - 19:16

Pa En Ma Winkel:

Leuk om jullie foto's al te zien en iets van jullie te horen.
    We genieten zo een beetje mee.
    Veel plezier en lekker slapen.

liefs van ons

• 28 Oktober 2011 - 21:38

Johan En Gera:

bijna onwerkelijk, wat gaaf.Net zoals Helmie zegt we kunnen zo heerlijk meegenieten,dus veel foto s maken aub
    goed oppassen en genieten !!!

liefs ons

• 28 Oktober 2011 - 22:24

Arlet:

Leuk om jullie te volgen zo! Ook apart dat een boot daar staat...hier liggen ze ;-)

Kus van zus

• 29 Oktober 2011 - 07:30

Inge:

Mooi dat jullie goed overgekomen zijn, en wat indrukwekkend,al die dieren die jullie nu al gezien hebben.
    Geniet ervan.
    Kijk weer uit naar het volgende bericht.
    Laterrrrr X

• 29 Oktober 2011 - 11:17

Maxine:

Ha avonturiers,
    Ben echt nu al jaloers! Wat klinkt het super cool daar in het paradijs ;). Ben benieuwd naar alle verhalen en foto's die nog gaan komen!
    X Max

• 29 Oktober 2011 - 16:13

Mattijs En Jo:

Klinkt wel heel cool!!veel plezier!xxx

• 29 Oktober 2011 - 22:29

Johanna Kappen:

Monique en Paul,
    Veel plezier de komende weken in Zuid-Afrika. We zullen jullie reis volgen. Hopelijk zie je de big five.
    Gret
    Ad en Johanna Kappen

• 30 Oktober 2011 - 18:47

Pa En En Ma Roelofs:

Wat geweldig om dit te lezen en te zien en jullie te volgen. Wat een indrukken lijkt mij. Dat jullie nu al zoveel gezien hebben. Ik ga het morgen op mijn werk verder volgen.

Liefs en xxx