Een grote dierentuin!
Door: Agaath
Blijf op de hoogte en volg Daktari
29 Oktober 2011 | Botswana, Kasane
Zaterdag 29-10-2011
Vanochtend was het vroeg dag. 5.15 uur ging de wekker, en om 5.45 uur moesten we ons melden bij de receptie. Vandaar werden we verdeeld over de verschillende Landcruiser die speciaal waren ingericht voor wat grotere groepen. En we hadden geluk, we hadden een fanatieke gids! Nog voor de ingang van het Chobe National Park hadden we al geluk, een kudde olifanten! Bij de ingang van het Chobe NP moesten we even worden ingeschreven. Daarna ging onze Game Drive van start. We snapten direct al dat je niet met een normale auto het park in mag. Je mag namelijk alleen met een 4x4 auto het park in. Wat een fantastisch gebied, zoveel verschillende landschappen. Rode grond, witte grond, droog en dor en verder op weer groen! We hebben ontzettend veel gezien! Eerst veel impala's, olifanten en waterbuffalo's en ook nijlpaarden. Opeens begon de gids ontzettend hard te rijden... wij wisten niet waarom. Alle gidsen staan met een bakkie met elkaar in contact en er was een luipaard gesignaleerd. Toen we aankwamen stonden er al diverse auto's. Eerst zagen we alleen een dode impala in de boom hangen, na even goed kijken zagen we een jong luipaard boven in de boom liggen. Fantastich. Deze dieren zijn erg schuw en zijn daarom maar zelden te zien! Daarna was het tijd voor een bakkie koffie! Na een koffiepauze met mooi uitzicht over de rivier, gingen we weer verder. We hebben ontzettend veel dieren onderweg gezien. Schilpadden, wilde honden, diverse vogels. De gids nam ruim de tijd om ons alles te laten zien. Bijna aan het einde gekomen zag Bas ineens giraffes! De gids nam een U-bocht en scheurde terug om richting de rivier te rijden zodat we ze van dichtbij konden bekijken. Wat bijzonder! Toen moesten we echt weer terug richting de lodge. Rond 09.30 uur waten we terug, dit terwijl de Game Drive eigenlijk tot 09.00 zou duren.
Inmiddels was de temperatuur al aardig opgelopen, dus we gingen ons direct verkleden in onze zwemkleding. Een frisse duik was een welkome verkoeling! We hebben heerlijk geluierd en geluncht om ons zo op te laden voor onze boottrip over de rivier.
Om 14.45 uur stonden we startklaar. Om 15.00 vertrok de boot om zo vanaf de boot het prachtige landschap en het wild te bekijken. Nu konden we de nijlpaarden van nog dichterbij bekijken! Super mooie foto's gemaakt! Ook zagen we nu krokodillen! Verder weer veel buffalo's, olifanten, wilde honden en bavianen! Ongelofelijk! Nu maakten de olifanten een wateroversteek, ze duwden elkaar in het water! Echt mooi om te zien. Ook nu namen de gidsen ruim de tijd zodat wij veel foto's konden maken! Om 18.00 uur waten we weer terug bij de lodge.
Onder het genot van een biertje/rose hebben wij van de zonsondergang genoten, en nu gaan we weer lekker eten. Het eten is hier ook erg lekker. Er is hier een buffet, dus je kan eten wat je lekker vindt. Zo hebben we gisteren al impalla, buffalo, hundu en antiploop gegeten!
Nou tot snel maar weer! Liefs ons!
Nou tot snel maar weer! Liefs ons!
30 Oktober 2011 - 18:25
Helmie:
Die krokodil die is toch niet echt .
Mooie foto's hebben we al gezien.
Veel plezier morgen onderweg
liefs pa en ma -
30 Oktober 2011 - 18:34
Gera:
gaaaaaaf!!!!,heeft mootje al die dieren ook gegeten? -
30 Oktober 2011 - 18:51
Maxine:
Top top top. Enjoy!!!! En op naar de nijlpaardbilletjes.... voor als jullie 3 dagen niet gegeten hebben ;) -
02 November 2011 - 20:34
Patrick Sercoracing:
mooie plaatjes.... en wat die wilde beesten betreft.... Bas en Paul word
toch eens volwassen!