Beat the Lion...
Door: Bas
Blijf op de hoogte en volg Daktari
05 November 2011 | Namibië, Bagani
Zaterdag 5 november 2011
Vanmorgen er wéér vroeg uit...want als je een leeuw wilt zien moet je vroeg uit je nest! We zijn nu al ruim een week in Afrika en nog steeds hebben we geen leeuwen gezien!
Na een sterke bak koffie en een muesli reep hebben we onze daktenten ingeklapt en zijn we rond half 8 vol goede moed vertrokken richting het game reserve Mahango! Bij de poort werd ons verteld dat er gisteren leeuwen waren gesignaleerd, dus volgens ons moest het vandaag gebeuren! Er was ons vanochtend nog maar één auto voor geweest (dit konden we zien aan de bandensporen) dus de kans was groot dat ze nog ongestoord dicht bij de weg lagen. Het was muisstil in de auto en we lieten de auto stapvoets over het pad rollen... Bij elke bocht hadden we de hoop om een stel leeuwen te ontmoeten... De leeuwen waren de dag ervoor gesignaleerd vlak bij de giant Boabab (dit is een zeer grote boom waarvan het lijkt of hij op de kop in de grond staat). Vlak bij deze boom hebben we onze auto geparkeerd op een open stuk terrein en met veel geduld zitten turen door onze verrekijkers en onze camera's paraat om ook maar een glimp van een leeuw op te vangen.......maar helaas!! Al zoveel dieren gezien maar nog steeds hebben we de leeuw nog niet van ons lijstje af kunnen strepen.
Na wat boodschappen te hebben gedaan in het "winkelcentrum" van Divundu hebben we op de Campsite heerlijk gedoucht in de openlucht douche...geweldig want de eigenaar heeft er een grappig geheel van gemaakt. Naast de openluchtdouche is er ook een openluchtwc...ja precies wat je dacht! Je zit gewoon je (laat ik het netjes houden ) je behoefte te doen midden in het bos. Wel op een toilet hoor. Bij het handen wassen keek er zelfs een kikker door het overloopgat van de wasbak..haha echt grappig!
Al met al weer een verrassende campeerplek die alleen met een 4x4 te bereiken is, want de route ernaar toe gaat over bijna ongebegaanbaar terrein. Morgen vertrekken we richting Grootfontein. Een lange route van 417 km welke voor het grootste gedeelte over asfalt gaat. (helaas...)
Tot morgen...
Tot morgen...
06 November 2011 - 17:47
Pa En Ma Winkel:
Hallo allemaal
Wat een mooie foto van Agaath op de wc.
Leuk om weer wat te horen en dat jullie zo genieten. Ben benieuwd of
de leeuw nog in beeld komt.
liefs en groetjes van ons -
06 November 2011 - 17:52
Joyce Koster:
Hallo!
Ik had jullie site al gezocht! Wat leuk om een berichtje te krijgen van je! Wat leuk om te horen dat jullie ook in Namibie zijn! Mooi land is het he?
Zo te zien en te lezen hebben jullie al veel leuke dingen gedaan en gezien!
Ik ga morgen naar het Noorden, naar Ondangwa! Vervolgens ga ik dan naar Zambia! Naar de Victoria Falls, van de kant van Zambia en Zimbabwe! Misschien nog naar Malawi en Tanzania, als er voldoende tijd is!
Ik ga terug op 26 november!
Geniet nog van jullie reis en veel plezier!
Groetjes, Joyce -
06 November 2011 - 18:18
Ans:
hoi wereldreizigers,geweldig om te zien,goed verslag ....publiceren straks.groetjes,ans en fam. -
06 November 2011 - 21:11
Arlet:
Gaatje, misschien moet je eens grommen als een leeuw om ze te lokken..heeft je broer al een keer een fototoestel mee gewonnen van Lion...dus wie weet zit dat talent in de familie...
Moooooie foto's!
x Familie Menkveld -
06 November 2011 - 21:21
Christiaan Kruiskamp:
Hey luitjes,
Wat een geweldige verhalen zeg. Erg leuk om te lezen.
Heel veel plezier nog in het verre afrika.
Gr. vanuit zuid nederland. -
07 November 2011 - 10:16
Ma Aly:
Erg leuke verhalen om te lezen. Agaath lijkt weer op een puttie(koos naampje)
op het toilet. En heerlijk buiten douchen. Erg fijn dat ik je even aan de lijn heb gehad vrijdag en dat het met jullie allemaal goed gaat.
Liefs voor jullie allemaal xxxx -
09 November 2011 - 09:58
Ingrid:
Ha Mo en de rest natuurlijk!
Wat moet het toch een geweldige ervaring zijn om daar nu rond te rijden met het idee dat in Nderland de winter lijkt te gaan beginnen... Neem aan dat jullie veel meer fantastische foto's maken we allemaal gaan zien, geniet dus nog met volle tugen.
Groetjes, Ingrid.
Ps. heb Jan net gesproken die is jullie voor geweest en heeft de leeuwen weggejaagd! -
09 November 2011 - 10:50
Carlos Rego:
Agaath, je moet wel eerst je broek uit doen.
Nu heb je alles onder zitten.....duh!!!
Topervaring verder hoor, respect!
greetz Carlos