Ugly and big five complete
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Daktari
08 November 2011 | Namibië, Okaukuejo
Vandaag niet zo veel kilometers. Tenminste, officieel niet. Maar we hadden besloten erg vroeg op te staan om de kans op leeuwen zo groot mogelijk te maken.
6.20 uur reden we na alles ingepakt te hebben het park uit. Bij de receptie ligt een gastenboek waarin mensen wat neerzetten als ze ergens in het park wilde dieren hebben gezien en waar. Daar dus een kopietje (foto) van gemaakt en die plekken zijn we afgegaan. Handig is om de game drives auto's in de gaten te houden. Zo kwamen we op een plek waar een aantal auto' stonden. Na goed kijken stond daar een Rhino!!! (neushoorn) Weer 1 van de big five. Nu rest ons alleen de leeuw nog! Wat een gaaf beest zo'n Rhino! Zover we het konden zien was het de witte neushoorn.
Verder onderweg zagen we badende olifanten, tig verschillende soorten vogels, van klein tot heel groot, springbokken, impala's, giraffen, gemsbokken, ontzettend veel zebra's, gnoes en zelfs op een onverwachte plek een luipaard , erg dichtbij. Geweldig. We hadden hem laten schrikken toen hij aan het drinken was, verschool zich even maar kwam later toch weer terug om te drinken.
Kuddes gnoes, struisvogels, etc, maar heel verwend, die hadden we allemaal al een keer gezien. Langs de waterkant zagen we een 3 tal hyena's. Yes, de ugly five was ook compleet. En ze zijn echt lelijk en daarnaast had er volgens ons ook een behoorlijk last van sexuele problemen.
Na 7 uur zoeken, kwamen we bij een waterhole dat in eerste instantie erg "saai" leek met allemaal vogels, maar na 2x kijken lagen hier gewoon 5! Leeuwen!!! EINDELIJK! Nu kunnen we naar huis. Big five gezien! Ha, grapje natuurlijk, we zijn nog lang niet uitgekeken.
De 3 vrouwtjes, 1 mannetje en een jong waren door de hitte erg sloom, dus weinig actie, maar we hebben ze gezien.
Toen werd de reis een beetje lang en zijn we naar de camping gereden. Daar bij de receptie in het gastenboek stond nog een plek waar veel leeuwen gezien waren, dus daar zijn we na het uitladen van de stoelen en tafel nog naar toe gereden. Wat troffen wij aan: een grote leeuw die net een heerlijke springbok aan t verorberen was!! Wat een sensatie. Arm springbokje natuurlijk, maar zo gaat het nou eenmaal. Naast de leeuw die natuurlijk alle aandacht vergde, liepen hier hordes struisvogels, gemsbokken, springbokken, gnoes etc. Fantastisch om te zien.
Terug bij de camping hebben we heerlijke Nederlandse pannenkoeken gegeten. Vlakbij de camping is er een waterhole die op loopafstand makkelijk te doen is. Hier troffen we als klap op de vuurpijl maar liefst 6 neushoorns aan en even later zelfs een hele groep olifanten die kwamen drinken en baden. Dit is even wat anders dan tv kijken voordat je naar bed gaat!! Op naar morgen. Wederom een kilometer vretende dag naar Swakopmund. 577 km telt deze rit. Dus op naar bed, morgen vroeg op en op naar Namibie's grootste vakantie resort.
09 November 2011 - 18:52
Helmie:
Is dat niet eng op loopafstand naar de waterhole. Wat een mooie verhalen.
xxxxx -
09 November 2011 - 21:08
Johan Gera:
wat een FANTASTISCHE foto's,en wat een ervaringen,geweldig.Fijn dat we weer mee mogen genieten xxxxxxxxx -
09 November 2011 - 21:24
Johanna Kappen:
Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken. En de ugly en de big five al gezien. Hoeveel geluk kun je hebben! Nog veel plezier verder. Wij volgen het verloop van jullie reis met veel interesse. De foto's en verslagen zijn hartstikke prachtig.
Groet
Ad en Johanna Kappen -