Very dusty!!
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Daktari
13 November 2011 | Zuid-Afrika, Springbok
We zijn vanmorgen allemaal goed wakker geworden, zonder nachtmerries of geesten die ons gehaunt hebben. In the middle of nowhere, midden in de bergen, afgesloten van de buitenwereld. Onze telefoons hadden geen bereik meer en een stopcontact was nergens te bekennen. Gisteravond nadat we heerlijk gegeten hadden in het restaurant van Klein Aus Vista, hebben we in onze hut met de olielampjes aan nog een lekker biertje en savannah dry gedronken. Daarna naar bed. Met de onsmakelijke geur van de sceptictanks waar we in plassen nog in onze neus.
Maar wat een avontuur!! De matrassen waren een stuk dikker dan die in de tent dus we hebben heerlijk geslapen. Allemaal bovenin het stapelbed en er zelfs niemand uitgevallen.
Omdat ons gas al een aantal dagen op is en dit schijnbaar ook (bijna) nergens te vullen is omdat er in heel Namibië geen gas meer is, hebben we ontbeten wederom in het restaurant. Heerlijk ons maagjes weer gevuld met scrambelld eggs, dus een goede bodem voor achteraf toch wel lange dag.
Vandaag vervolgd de reis naar Fish River Canyon. Een Canyon te vergelijken met de Grand Canyon in Amerika. Belooft dus wat!
De weg bestond uit ongeveer 100 kilometer asfalt en 300 kilometer gravel.
Gisteren al kwamen we grijze postduiven uit de auto. Het stof hier zo fijn, het gaat overal doorheen. Maar het scheen een bekende weg daarvoor te zijn dus toen we aankwamen bij het restaurant vroegen ze al of we uit Sesriem kwamen. Duidelijk dus.....
Auto gisteren een grote schoonmaakbeurt gegeven en alles was weer zo goed als stofvrij.
Maar, de weg van vandaag bleek minstens zo erg. Direct in het begin van de gravelroads alle gaten, kieren, ventilatoren afgeplakt met ductape. Slimme zet dachten we.
Maar alsnog stoof het stof door de auto. Om de paar kilometer konden de zonnebrillen weer een schoonmaakbeurt verwachten anders was er geen zicht meer.
Ongelooflijk wat een bende. Allen stuk voor stuk helemaal grijs.
Richting de Fish River Canyon (waar we eigenlijk gepland hadden om te gaan overnachten) kwamen we erachter dat we ons een dag vergist hebben en we vandaag in Springbok moeten zijn. Dus dat wordt nog een aantal kilometers meer. Vandaag gaan we dus de grens met Zuid Afrika oversteken.
De omgeving richting de canyon was echt geweldig! Gigantische vlaktes, schitterende bergen, zeer bijzondere en spannende weg want het is geslinger tot en met en heuvel op en af. En de heuvels zijn zo hoog dat je niet kan zien wat er aan de andere kant is.
Aangekomen bij de Fish River Canyon werd al het stof gauw vergeten, want het zicht op de Canyon was geweldig! Beneden in de Canyon liep de Fish River.
Ongelooflijk dat zo'n rivier zo'n Canyon laat ontstaan.
We zetten onze weg voort met onze stoffige maar met werkende turbo (geen idee hoe?!) Landrover. Op naar Springbok, op naar Zuid Afrika. De laatste stempels in onze paspoorten voor deze reis. De laatste grensovergang (met de auto dan).
Toen eindelijk de gravelroad voorbij was, hebben we de auto op een mooi stukje asfalt gezet en de stof 'schade' maar eens bekeken. Hmz, dat viel niet mee. Bij het openen van de deuren waren we eerste kilo's al kwijt. Toen wij zelf er uit, weer een paar kilo. Nu hadden we het geluk dat het daar gigantisch hard waaide, dus allemaal een deur vast en laat maar waaien! Tot we ons zelf weer een beetje plaats konden geven tussen het stof gaan we het asfalt onveilig maken richting de grensovergang. Nog 40 km.
Onderweg nog een poging gedaan om gas te kunnen vullen, maar tevergeefs. Het zou in Zuid Afrika wat beter te verkrijgen moeten zijn, maar tot nu toe is het hopeloos.
Aangekomen bij de grensovergang werden we meteen voorgesteld aan de Zuid Afrikaanse humor; je zou namelijk op zondag niet de grens over kunnen. Dus, daar stonden we allemaal met onze stoffige mond open van verbazing. Waarom wisten wij dit niet? Omdat het niet zo is en een grapje bleek te zijn. Haha, pfieuw....
Dus de stempels konden gezet worden, de laatste papiertjes ingevuld en hop de grens over. Onee, ben nog 3 tussenhaltes vergeten. Maar goed, onder het mom van waterdicht en iedereen heeft werk.
De zon hier laat ons nog een beetje in de steek, maar we gaan er vanuit dat we het mooie weer vanuit Botswana en Namibië meegenomen hebben, dus dat komt vast goed...
Hopelijk,want we hebben de regen al gehad en de temperatuur is erg koud! Dikke truien aan, dus wordt dicht tegen elkaar aanliggen vannacht ;-)
Het is hier ook stukken kouder dan normaal. Hebben wij.......
Morgen naar Cederberg, of gelijk naar Kaapstad. Het wordt een verrassing.
13 November 2011 - 17:55
Bertus:
Na heel veel mooie verhalen en geweldige belevingen zijn jullie toch zo langzamerhand weer op de terugweg naar huis.
Nog heel veel plezier de laatste paar dagen. -
13 November 2011 - 19:14
Berdien:
Bereid jullie dan maar vast voor op echte kou want het is hier potverdikkie 1 graat momenteel!! Brrrr
De kachel op 20 en nog heb ik het koud! Aankomende week worden er een aantal nachten vorst verwacht. BAH!
Geniet nog maar even flink de aankomende dagen en tot gauw! -
13 November 2011 - 19:32
Berdien:
1 graad bedoel ik en niet 1 graat! haha -
14 November 2011 - 09:23
Ma Aly:
Erg mooie verhalen en foto's op maandagmorgen op mijn werk.
Maar ik ga nu toch wel aftellen tot zaterdag. Gisteren gezellig op de koffie geweest bij Bas z'n ouders.
Geniet nog maar lekker !!!!!!!
Liefs xxxx -
15 November 2011 - 20:23
Harold & Lisette:
Hallo lieve mensen, wat een stoere, grappige en leuke verhalen hebben jullie zeg! En wat maken jullie veel mee! Echt heel gaaf! Geniet nog ff volop van de laatste paar dagen en alvast een goede reis terug gewenst!
Liefs Harold & Lisette -
15 November 2011 - 21:32
Johanna Kappen:
Dank voor de prachtige verslagen en foto's tot dusverre. We blijven het nog een paar dagen volgen. Geniet nog van de laatste dagen. Groetjes